Over Victor

Ik ben Victor, 56 jaar.

Ik ben iemand die het leven kan waarderen. Ik hou van zingen, vormgeving, koken, tv-series kijken. En ik hou ervan om buiten bezig te zijn. Dat kan van alles zijn. Tuinieren, wandelen.

Ik hou er ook van om websites zoals deze te onderhouden, een nieuw tool te leren kennen om dat mee te doen. Ik hou er in zijn algemeenheid van om creatief bezig te zijn. Ook dat kan van alles zijn, alles dat maar inspireert is “goed”. Ook in de IT is creativiteit belangrijk. Steeds meer merk je dat computers en mensen naar elkaar toe groeien. Dit kan alleen wanneer er geïnvesteerd wordt in de vertaalslag maken van een bepaald idee dat leeft bij een persoon of bedrijf en dat naar behoren om te zetten naar een goed ontwerp. Ontwerpen is ook creativiteit. Soms out of the box denken, soms juist een idee gebruiken dat al bestaat, met een twist. De uitdaging blijft natuurlijk om hetgeen je ontworpen hebt zo te bedenken dat het nog makkelijk te veranderen is. Ook dat is een vorm van kunst, die ik zeer kan waarderen.

Het valt me op dat ik het meest geïnspireerd raak wanneer ik op een andere plaats ben dan waar de inspiratie eigenlijk nodig is. Een mens – ik althans – moet dus kennelijk bewegen, verplaatsen om ideeën aan de gang te houden, om de flow te activeren. Omgaan met verschillende mensen, verschillende leeftijden en etnische achtergronden is daarbij een onmisbaar hulpmiddel.